16°C
Mostar 21°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 19°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

06.12.2018 / 16:46 Galerije - Ukrasne kugle, kočije ...

Novogodišnji duh u prestonici Srbije

Dekorativna rasvjeta u Tašmajdanskom parku, kapija u Knez Mihailovoj, kočije, ali i mnogi drugi ukrasi na više od 120 lokacija u Beogradu doprinijeli su tome da Novogodišnji duh bude prisutan u glavnom gradu Srbije.

Svijetleća kapija na ulasku u glavnu ulicu Beograda - Knez Mihailovu najglomazniji je novogodišnji ornament, koji se sa grbom prijestonice, ali i grbom države prostire od Palate Albanija do Kulturnog centra Beograda.

U glavnoj ulici je i velika ukrasna kugla, kočije, poklon sa mašnom, a postavljena je i velika Novogodišnja jelka u blizini Trga Republike, kao i novogodišnji štandovi na kojima se prodaju lizalice i drugi slatkiši.

Na Obilićevom vijencu postavljeno je više ukrasa u vidu lavirinta, koji su posebno zanimljivi djeci, dok se na Trgu Nikole Pašića mogu vidjeti različiti ukrasi, a uskoro se očekuje i tradicionalno klizalište.

Parovi, djeca i ostali građani nerijetko zastaju kako bi napravili fotografije unutar nekih od ukrasa, a posebna atrakcija ove godine je dekorativna rasvjeta u Tašmajdanskom parku u blizini Crkve Svetog Marka.

Takva rasvjeta nalazi se i ispred Hrama Svetog Save, a okićene su i Skupština Srbije, kao i plato ispred Skupštine Beograda.

Novogodišnja rasvjeta uključena je od 15. novembra, dok su neki od ukrasa postavljeni još u septembru.


(Vijesti.ba / AA)

Izdvajamo