10°C
Mostar 17°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 16°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

13.03.2019 / 16:17 Politika - Ćosić na čelu

HDZ, SDA i SNSD u rukovodstvu Skupštine u Livnu

HDZ, SDA i SNSD u rukovodstvu Skupštine u Livnu
Skupština Livanjskog kantona u narednu srijedu će birati rukovodstvo, a nakon toga i usvojiti Budžet za 2019. godinu, te izvještaj o izvršenju za razdoblje od januara do juna 2018. Na funkciju predsjedavajuće će prema dogovoru HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 kadar Devedesetke Jozo Ćosić, čiji će zamjenici biti Jasenko Tufekčić (SDA) i Dragana Damjanović (SNSD).

Na dnevnom redu naći će se i prijedlog odluke o davanju suglasnosti na statut Doma zdravlja Glamoč, kao i dokument okvirnog budžeta Zavoda za zdravstveno osiguranje za razdoblje od 2019. do 2021. godine. Zastupnici će biti upoznati i s izvještajem Komisije za izbor i imenovanja članova Nezavisnog odbora za izbor i reviziju, kao i prijedlogom odluke o razrješenju ranijih članova te potvrđivanju novih članova odbora za izbor i reviziju.

Ovaj kanton uskoro bi prema najavama trebao dobiti i Vladu. Prethodno je najavljivano da će se ona konstituirati do 15. marta, međutim zasad pomaka nema. Razlog su određena neslaganja ili bolje reći borba za prevlast unutar HDZ-a u ovom kantonu. Dragan Čović navodno je za funkciju premijera podržao Ivana Jozića, koji i u aktualnom sazivu obnaša funkciju prvog čovjeka kantona.

Vlast će osim HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 činiti i SNSD i SDA.

 

(Vijesti.ba)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo