21°C
Mostar 28°C
Tuzla 24°C
Banja Luka 25°C
Bihać 25°C
Powered by Dark Sky

09.05.2019 / 13:18 Rukomet - Nastavak saradnje

Vogošća produžila ugovor s trenerom Unčaninom

Vogošća produžila ugovor s trenerom Unčaninom
Foto: Vijesti.ba
Predsjednik Upravnog odbora Rukometnog kluba Vogošća PH Fetah Kadrić i aktuelni trener Vogošće Bojan Unčanin potpisali su ugovor o nastavku saradnje za sezonu 2019./2020.

Kadrić je istakao zadovoljstvo produženja saradnje s Unčaninom, koji je preuzeo ekipu u aprilu i vratio na pobjednički kolosjek. Ekipa Vogošće je ovu sezonu završila na šestom mjestu. U četvrtfinalu play offa Premijer lige BiH Vogošćani na svom parketu dočekuju ekipu Izviđača iz Ljubuškog.

Predsjednik kluba ističe da je ugovor koji je potpisan jedan od pokazatelja da Vogošća želi da stvara ekipu za trenutne ali i za buduće uspjehe.

- Za Bojana svi imamo samo riječi hvale, unio je sviježinu i ugodnu atmosferu koja je jako nedostajala i koju odavno nismo imali. Igrači su zadovoljni i spremaju se za nadolazeće utakmice play offa. Ovu priliku koristim da zaželim Bojanu puno uspjeha i da zajedno ostvarimo zacrtane ciljeve i ambicije - rekao je Kadrić.

Unčanin je također izrazio zadovoljstvo nastavkom saradnje.

- Drago mi je što smo našli obostrani interes i ja i Rukometni klub Vogošća na moje veliko zadovoljstvo i nadam se zadovoljstvo svih ljudi u klubu, produžili smo ugovor na još jednu sezonu. Sigurno da imamo jedne dobre planove i za budućnost a nismo sve rekli ni u ovoj sezoni, tako da se nadam da ćemo ostvariti još neke zacrtane ciljeve do kraja ovog play offa. Samim tim, napraviti sebi jednu dobru uslugu da tako kažem za iduću sezonu, pokušati naravno izboriti Evropu i u idućoj sezoni napraviti možda i neke iskorake više nego što su bili u ovoj tekućoj. Nadam se da ćemo svi zajedno na kraju imati dobre uspjehe i da ćemo ostvariti naše zacrtane ciljeve - rekao je Unčanin.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo