24°C
Mostar 32°C
Tuzla 24°C
Banja Luka 24°C
Bihać 21°C
Powered by Dark Sky

24.05.2019 / 09:57 Politika - Prevazići političke razlike

Hrvatska stranka pozvala opoziciju na udruživanje

Hrvatska stranka pozvala opoziciju na udruživanje
Foto: Vijesti.ba

Predsjedništvo Hrvatske stranke Bosne i Hercegovine na svojoj sjednici održanoj u Vitezu ocijenilo je stanje u Bosni i Hercegovini krajnje zabrinjavajućim. Politička prepucavanja čelnika stranaka koje su dobile mandat za konstituiranje tijela vlasti, njihova međusobna uvjetovanja i ucjenjivanja vode zemlju u stanje kaosa.

Ona govore o njihovoj goloj borbi za vlast i pozicije u vlasti, bez ikakve odgovornosti za interese i potrebe ove zemlje i njezinih građana.

Najbolje nam to ilustriraju pregovori vladajućih stranaka i njihova borba tko će koju fotelju zauzeti dok su izostali pregovori o ekonomiji i napretku zemlje u NATO i EU te su u cijelosti zapostavljeni interesi građana.

Posljedice takvog stanja katastrofalne su. Beznađe i besperspektivnost potaknut će novi-ekonomski egzodus iz ove zemlje koja ostaje bez mladih, stručnih i sposobnih ljudi. Mi tonemo u kaljužu u kojoj se valjaju čelnici tih stranaka.

Tom političkom ludilu treba stati u kraj.

Hrvatska stranka BiH poziva oporbene političke stranke da prevladaju međusobne političke i ideološke razlike i udruže svoje snage u otporu tom ludilu, čiji protagonisti pozivajući se na nacionalne interese zapravo tjeraju svoje narode iz ove zemlje.

 

(Vijesti.ba / SB)

Izdvajamo