25°C
Mostar 33°C
Tuzla 25°C
Banja Luka 24°C
Bihać 20°C
Powered by Dark Sky

24.05.2019 / 12:16 Politika - Saopćenje za javnost

CIK SDP-a završio sve pripreme za predsjedničke izbore

CIK SDP-a završio sve pripreme za predsjedničke izbore
Ilustracija / Vijesti.ba
Socijaldemokratska partija BiH je jedina partija u Bosni i Hercegovini koja je izmjenama Statuta omogućila svim članicama i članovima da biraju svog predsjednika.

Centralna izborna komisija SDP BiH je, sa svoje strane, završila sve pripreme, kada je u pitanju dan izbora, te možemo konstatirati kako je sve spremno da više od 45.000 članica i članova doprinesu da dan izbora bude festival demokratije.

Na kraju kampanje smo potpuno bespotrebno svjedočili kako su kandidati Edin Delić i Svetozar Pudarić u svojim javnim nastupima tendenciozno isticali kako su mobilni timovi prostor za manipulaciju. Radi zaštite izbornog procesa, članova i javnosti, dužni smo jasno reći da se radi o ukupno 591 od 45.215 članova i članica, koji su se u zadanom roku evidentirali da će glasati na ovaj način, što je oko jedan posto ukupnog biračkog tijela, te je jasno da konstatacije kandidata Delića i Pudarića ne stoje.

S obzirom da se radi o istorijskom procesu demokratizacije jedne partije na području Bosne i Hercegovine, CIK SDP BiH poziva sve članove SDP BiH da u nedjelju, 26. maja, izađu na izbore i u okviru svojih organizacija iskoriste svoje biračko pravo.

Pozivamo sve kandidate da poštuju izbornu šutnju 24 sata prije otvaranja biračkih mjesta.

Hvala svim kandidatima koji su omogućili da članovi SDP BiH imaju pravo na izbor, čime se potvrdilo da je partija, u periodu iza nas, istinski radila na uspostavi demokratskih standarda kakve želimo izgraditi i u bosanskohercegovačkom društvu.

Također, želimo da se zahvalimo i dobronamjernim medijima koji su sa svoje strane informisali javnost u namjeri da promoviraju kandidate i o izbornom procesu.

CIK SDP BiH će o svim detaljima, kada je u pitanju dan izbora i preliminarni rezultati, redovno obavještavati javnost.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo