12°C
Mostar 18°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

25.05.2019 / 12:47 Regija - Predsjednik Srbije

Vučić: Razvijati prijateljske odnose sa muslimanima

Vučić: Razvijati prijateljske odnose sa muslimanima
Aleksandar Vučić / Vijesti.ba
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je želja Srbije da jača postojeće prijateljstvo, učvrsti temelje saradnje i razvije prijateljske odnose sa cijelim muslimanskim svijetom.

Obraćajući se ambasadorima Organizacije islamske saradnje, liderima Islamske zajednice Srbije i crkvenim predstavnicima u rezidenciji egipatske Ambasade u Beogradu, Vučić je čestitao sveti muslimanski mjesec Ramazan, saopštila je egipatska ambasada.

Vučić je prisustvovao svečanoj Iftar večeri u Beogradu, čiji je domaćin bio ambasador Egipta Amr Alguvejli, koji je rekao da je Vučić uputio "važnu poruku" cijelom islamskom svijetu preko prisutnih ambasadora, vjerskih lidera, parlamentaraca i akademika "specijalizovanih za interkulturalno razumijevanje i međuvjerski dijalog".

Alguvejli je zahvalio predsjedniku Srbije na dolasku na svečanu večeru Iftar, čime je, kako je rekao, pokazao da postoje odlični odnosi između Egipta i Srbije.

On je dodao da bi se trebalo ugledati na egipatski model koji je zasnovan na "jedinstvenom sklopu" muslimanskog i koptskog /hrišćanskog/ nasljeđa.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo