16°C
Mostar 23°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 20°C
Bihać 20°C
Powered by Dark Sky

25.05.2019 / 23:35 BiH - Mubarek mjesec

U Banjaluci organizovan omladinski iftar kod Ferhat-pašine džamije

Džemat studenata Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, odnosno Udruženje ekonomista i studenata ekonomskih fakulteta SEEF sa Muftijstvom banjalučkim i Medžlisom Islamske zajednice Banjaluka večeras su kod Ferhat-pašine džamije u Banjaluci organizovali omadinski iftar, javlja Anadolu Agency (AA).

"Omladina je došla iz svih gradova, Banjaluke, Gradiške, Dubice i drugih gradova", rekao je Zejnil Rebihić, direktor Uprave za ekonomske i finansijske poslove Rijaseta Islamske zajednice i dodao da se na iftaru u Banjaluci okupilo preko 100 vjernika.

Prema njegovim riječima, svi koji su došli iz Sarajeva lijepo se osjećaju u Banjaluci naročito zbog lijepog i toplog vremena.

"Ramazan je mjesec u kome vjernici muslimani treba da se druže i ovo je izuzetna prilika da se sastanemo, kako mi iz Sarajeva, tako iz Banjaluke i drugih gradova i da na lijep način provedemo iftar ovdje u Banjaluci, pored Ferhadije gdje je krasno i divno", kazao je Rebihić.

Enis Džihanić, predsjednik Udruženja ekonomista i studenata Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, istakao je da je vrlo prijatno doći na iftar u Banjaluku.

"Već treći put organizujemo iftar u Banjaluci, Mi smo udruženje studenata iz Sarajeva i želimo da pružimo neko zadovoljstvo i našim kolegama koji su u Banjaluci i okolici, čari iftara koje organizujemo tradicionalno već 23 godine u Sarajevu u toku mjeseca ramazana", rekao je on.

Istakao je da je važno da se omladina druži i zbližava, a pozvani su svi iz banjalučke regije koji su studenti i drugi koji nisu u mogućnosti da si priušte iftar.

"Iftar je nešto dobrotovorno i lijepo što se dešava i nešto što treba zajednički da doprinese našem boljem životu u budućnosti", dodao je Džihanić.

(Vijesti.ba / AA)

Izdvajamo