17°C
Mostar 22°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 20°C
Bihać 20°C
Powered by Dark Sky

12.06.2019 / 13:53 BiH - Problem deponije

Mostar zatrpan smećem, građani istrajni u blokadi Uborka

Mostar zatrpan smećem, građani istrajni u blokadi Uborka
Foto: Vijesti.ba
Mostar je od jučer zatrpan smećem. Ogromne količine otapada više ne mogu u do kraja ispunjene kontejnere.

Slika u blizini Starog mosta, na mjestima kuda prolaze stotine turista na dan, najgora je moguća i pitanje je kako će ovaj problem i kada biti riješen.

Podsjećamo, vozila komunalnih preduzeća ne mogu otpad deponovati na deponiju Uborak, što je dovelo do ogromnog problema. Sinoć je u južnom dijelu grada velika količina otapada spaljena, a također saznali smo i da vozla Parkova svoj otpad deponuju u blizini Aluminskog kombinata.

Građani su ogorčeni.

- Ovo je užas! Vidite na što liči najljepši dio grada. Pitam se imaju li u Gradskoj upravi pameti i obraza? Ovako dalje ne može nešto se mora riješiti. Razumijem i mještane na sjeveru, ali oni moraju malo misliti i na nas, rekao je za Vijesti.ba Salem Duraković, građanin Mostara.U blizini Uborka i danas dežura oko 30 mještana Vrapčića i Livča. Neće dozvoliti ulazak teretnim vozilima, sve dok ne dobiju rokove za ispunjenje njihovih zahtjeva. Očekuju i reakciju Grada, ali i Ministarstva okoliša FBiH.

- Vjerujem da će nas neko posjetiti nakon što se održi taj najavljeni sastanak u Sarajevu, rekao nam je danas predstavnik mještana Nijaz Hodžić.

Poručuje da će građani ostati istrajni i da neće dozvoliti da se smeće dalje istovara i deponuje na Uborku.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo