17°C
Mostar 22°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 20°C
Bihać 20°C
Powered by Dark Sky

12.06.2019 / 17:13 BiH - Uz pomoć “ArcelorMittal” Zenica

Zenički vatrogasci dobili moderan dispečerski centar

Zenički vatrogasci dobili moderan dispečerski centar
Foto: FENA - Vijesti.ba

Profesionalna vatrogasna jedinica Zenica otvorila je danas moderni dispečerski centar, čije je opremanje, uz Gradsku upravu Zenica, pomogla i kompanija “ArcelorMittal” Zenica.

Gradska uprava, napomenuo je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, zadnje dvije i po godine ulaže milionska sredstva u opremu za vatrogasce te sve timove koji trebaju biti na usluzi građanima u slučaju prirodnih nepogoda.

-Ovo je jedan dio dispečarskog centra, odakle će se dirigovati kriznim situacijama s jednog mjesta. Vrlo brzo slijedi i naredba javnim preduzećima, “Grijanju”, “ViK”-u i svim drugim koji imaju veze s kriznim situacijama, da se spoje s ovim centrom - kazao je Kasumović, koji se zahvalio direktoru kompanije “ArcelorMittal” Biju Nairu, koji su donirali 20.000 KM.

-Moramo se fokusirati na projekte od kojih će koristi imati mnogo više ljudi. Zato nam je drago što smo surađivali s Vatrogasnom brigadom na ovom projektu. Svi se molimo dragom Bogu da do takvih nesreća ne dođe, ali kao profesionalci moramo biti spremni da odgovorimo na izazove - kazao je direktor Nair, koji je najavio nastavak ionako dobre saradnje sa zeničkim vatrogascima.

Kasumović je najavio kako će se nastaviti nadogradnja Centra, u koji Gradska uprava planira ukupno uložiti 60.000 KM.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo