9°C
Mostar 15°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 14°C
Bihać 16°C
Powered by Dark Sky

27.06.2019 / 08:12 Politika - Banja Luka

Poslanici parlamenta RS danas o zakonu o ličnom imenu

Poslanici parlamenta RS danas o zakonu o ličnom imenu
NSRS / Vijesti.ba
Poslanici Narodne skupština RS razmatrat će danas Nacrt zakona o ličnom imenu.

U zakonu je navedeno da više neće biti dozvoljeno da predloženo lično ime predstavlja ime izmišljenih, animiranih ili filmskih likova, monete i pseudonima, radi zaštite prava i sloboda drugih osoba, te zaštite prava javnih i istorijskih ličnosti.

Tokom jučerašnjeg zasjedanja obavljena je rasprava o prijedlozima zakona o izmjenama i dopunama zakona o Komori inženjera poljoprivrede RS, duhanu, kao poljoprivrednom zemljištu.

Рrije toga, poslanici su završili raspravu o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim kasama, kojim se precizira izricanje zaštitne mjere zabrane obavljanja djelatnosti i jasno određuju uslovi u kojima Poreska uprava RS može, odnosno mora izreći mjeru, te se jasno određuje njeno trajanje.

Novčane kazne određene su od 8.000 do 16.000 KM, s tim da je i u ovom slučaju propisano da mjera ovog zakona neće biti izvršena ako poreski obveznik u roku od 72 sata od izricanja usmenog rješenja dostavi ovlaštenom inspektoru dokaz o uplati novčane kazne.

Razmotrene su i izmjene i dopune zakona o oružju i municiji, javnom redu i miru te o policiji i unutrašnjim poslovima.

Danas je u entitetskom parlamentu i dan za glasanje o apsolviranim tačkama.

(Vijesti.ba / FENA)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo