15°C
Mostar 21°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 16°C
Bihać 16°C
Powered by Dark Sky

02.07.2019 / 13:32 Obrazovanje - "STEM Youth Innovation"

Mostarski dron na finalu međunarodnog STEM natjecanja

Mostarski dron na finalu međunarodnog STEM natjecanja
Foto: UWC Mostar
Tim učenika Koledža ujedinjenog svijeta (UWC) Mostar otputovao je u London na prestižno natjecanje "STEM Youth Innovation" u organizaciji Britanskog međunarodnog udruženja za obrazovanje (BIEA).

Kao jedini predstavnici BiH u finalu ovog međunarodnog skupa, učenici UWC-a Mostar ovom će prilikom predstaviti svoju dron letjelicu dizajniranu i izrađenu u skladu s propozicijama i tematikom ovogodišnjeg natjecanja, priopćeno je iz UWC-a Mostar.

Tema ovogodišnjeg događaja obuhvaća dizajn i izradu dronova koji će služiti u borbi za zaštitu divljih i ugroženih životinjskih vrsta, a finalisti natjecanja najbolji su predstavnici škola koji dolaze iz cijelog svijeta.

Učenici UWC-a Mostar Stefan Pualić, David Busley, Israa Draz i Aris Karamustafić zajedno s mentorom, profesorom Miljanom Ruparom, pokazali su iznimno znanje i vještinu pri izradi i dizajnu drona te na taj način osigurali svoje mjesto među najboljim u svijetu.

Cilj međunarodnog natjecanja "STEM Youth Innovation" je podići svijest o tehnologiji među učenicima, te potaknuti njihov interes za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.

Samo natjecanje povezuje tehnološke inovacije, obrazovanje i mlade ljude iz cijelog svijeta. Održava se svake godine, a u 2019. godini po prvi put poprima međunarodne razmjere.

Svi zainteresirani moći će pogledati izravan prijenos natjecanja u četvrtak, 4. srpnja, na službenoj Facebook stranici UWC-a Mostar.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo