16°C
Mostar 21°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 19°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

03.07.2019 / 20:54 Obrazovanje - Ministarstvo privrede KS

Osigurano 280.000 KM za troškove školarina za studente koji upišu IT studij

Osigurano 280.000 KM za troškove školarina za studente koji upišu IT studij
Foto: Fena / Vijesti.ba
Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo rebalansom kantonalnog budžeta osiguralo je 280.000 KM za troškove školarina za studente koji upišu IT stručni studijski program u akademskoj 2019/2020 na Elektrotehničkom i Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

S ciljem operacionalizacije dogovora o finansiranju školarina na dvogodišnjem studijskom programu danas je organiziran sastanak predstavnika Ministarstva, BIT Alijanse i IT kompanija, te Elektrotehničkog i Prirodno-matematičkog fakulteta.

Razgovarano je o modelu podrške i obavezama svih strana u procesu: industrije koja će omogućiti zapošljavanje kadrova, fakulteta koji će izvršiti selekciju i upis, te osigurati kvalitetan nastavni proces, studenata stipendista.

Nakon završetka upisa i utvrđivanja broja upisanih studenata, pristupit će se potpisivanju ugovora i preciziranju obaveza svih aktera procesa.

Prema planu upisa, Prirodno-matematički fakultet će upisati 80, a Elektrotehnički fakultet 50 studenata na IT stručni studij, a svi zainteresirani pozvani su da podnesu prijave za upis do 5. jula, saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajeva.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo