17°C
Mostar 22°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 20°C
Bihać 20°C
Powered by Dark Sky

05.07.2019 / 16:11 Obrazovanje - Slijedi drugi upisni rok

Okončan prvi online upisni rok u Sarajevu, upisano 3.479 učenika

Okončan prvi online upisni rok u Sarajevu, upisano 3.479 učenika
Foto: Ilustracija
U okviru prvog on-line upisnog roka u srednje škole na području Kantona Sarajevo, koji je okončan 4. jula, upisano je 3.479 učenika.

I ove godine najviše interesovanja učenika bilo je za gimnazije, elektrotehničku školu, ekonomsku te medicinske, a od stručnih škola za zanimanja kuhar, frizer i vozač motornih vozila.

Konačne rang liste upisnog roka, kojeg organizira Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS, objavljene su jučer u 16.00 sati na web stranici: VIDEO i više se neće mijenjati.

Od tog momenta, kako je saopćeno iz Press službe KS, učenici su stekli pravo upisa u program srednjeg obrazovanja u kojem se nalaze u okviru upisne kvote. Preostalo je 146 učenika koji su vršili izbor, ali nisu primljeni u odabrane škole.

Ima još 350 slobodnih mjesta u 17 javnih srednjih škola za upis u prvi razred, a na koje će se moći upisati putem online sistema (VIDEO) učenici koji nisu primljeni u prvom upisnom roku.

Učenici koji se nisu našli ni na jednoj rang listi srednje škole imaju mogućnost izbora srednjih škola u drugom upisnom roku koji će biti objavljen 9. jula i trajat  će do 11. jula ove godine.

Konačni rezultati upisa u srednje škole Kantona Sarajevo za drugi upisni rok bit će objavljeni u 11. jula ove godine.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo