13°C
Mostar 15°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 14°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

08.07.2019 / 17:15 Zanimljivosti - Zgrada visine 310 metara

Muškarac se bez opreme popeo na 95. sprat nebodera u Londonu

Muškarac se bez opreme popeo na 95. sprat nebodera u Londonu
Foto: Vijesti.ba
Slobodni penjač snimljen je u ponedjeljak kako se bez opreme penje na neboder "Shard" u Londonu, jednu od najviših zgrada u Evropi.

Kako javlja BBC, policija je razgovarala s muškarcem nakon što je završio penjanje u 5.15 sati po lokalnom vremenu, ali ga nije uhapsila.

Prolaznici su na društvenim mrežama objavili snimke muškarca, za kojeg se vjeruje da je uspio doći do 95. sprata bez sigurnosnih užadi i ostale opreme.

Glasnogovornik Uprave za nekretnine, kompanije koja upravlja "Shardom" izjavio je da je sigurnost ljudi koji žive, rade i posjećuju objekat i okolna mjesta od ključne važnosti za njih.

"Srećom niko nije povrijeđen ovim opasnim postupkom i mi ćemo nastaviti sarađivati s policijom u njihovoj istrazi", saopštio je glasnogovornik.

Zgrada visine 310 metara i ranije je bila meta avanturista, poput poznatog YouTubera pod imenom "CassOnline", koji se penjao na vrh 2017. godine.

Godinu ranije je protiv penjača Alaina Roberta, poznatog kao "Francuski Spiderman", pokrenut sudski postupak zbog nekoliko pokušaja penjanja po neboderu.(Vijesti.ba / AA)

Izdvajamo