16°C
Mostar 18°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 9°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

09.07.2019 / 13:26 Politika - Sjednica

Vlada Brčkog usvojila Smjernice za izradu nacrta zakona o budžetu

Vlada Brčkog usvojila Smjernice za izradu nacrta zakona o budžetu
Foto: Vlada Brčkog - Vijesti.ba

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Smjernice za izradu nacrta zakona o budžetu Brčko distrikta BiH.

Usvojen je i Prijedlog odluke o odobravanju prvog dijela Programa utroška sredstava tekućih grantova u 2019. godini u Odjeljenju za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja, saopćeno je iz Vlade Brčkog.

Članovi Vlade usvojili su Prijedlog odluke o utvrđivanju kriterija za odobravanje jednokratne novčane pomoći i Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava za dodjelu novčane pomoći demobilisanom borcu i članu uže porodice umrlog demobilisanog borca.

Na prijedlog Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge, usvojen je i Prijedlog odluke o utvrđivanju kriterija i Program utroška sredstava za dodjelu jednokratne novčane pomoći za nabavku udžbenika djeci poginulog borca i ratnog vojnog invalida u 2019. godini.

Također, na današnjoj sjednici usvojen je Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava grant Udruženju penzionera PIO/MIO Federacije BiH i grant Udruženju penzionera Republike Srpske za banjsko-klimatsko liječenje penzionera.

Usvojeni su i zaključci o davanju saglasnosti na odluke o izmjenama i dopunama organizacionih planova Odjeljenja za stručne i administrativne poslove, Ureda gradonačelnika, Direkcije za finansije, Odjeljenja za javni registar, Odjeljenja za javne poslove, Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu, Odjeljenja za evropske integracije i međunarodnu saradnju i Odjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja. Organizacioni planovi su izmijenjeni s ciljem usklađivanja sa Zakonom o platama Brčko distrikta BiH.(Vijesti.ba / FENA)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo