16°C
Mostar 18°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 9°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

10.07.2019 / 14:40 Politika - Predsjednik HS BiH

Skopljaković: Ko će odgovarati za kriminal u Aluminiju!?

Skopljaković: Ko će odgovarati za kriminal u Aluminiju!?
Foto: Vijesti.ba

Predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković komentirao je za Vijesti.ba šutnju vodećih hrvatskih političara u BiH na gašenje mostarskog Aluminija.

Skopljaković smatra kako je nelogično da u trenutku kada se gasi Aluminij predsjednik HDZ-a Dragan Čović, predsjednik stranke najodgovornije za propast ovog preduzeća, boravi u Bihaću i bavi se pitanjem migranata.

"Izgleda da klimatske promjene imaju utjecaj i na kretanje političara u BiH. Dok je u Mostaru paklena vrućina pojedini traže hlada na sjeveru zemlje. Migrantska kriza, zapravo kriza vlasti u BiH, kao što je poznato, traje već mjesecima baš kao što traje i kriza sa Aluminijem", ističe on.

Skopljaković se pita kako to da je Dragan Čović našao za shodno da baš ovih dana posjeti Bihać i to sada kada se u Mostaru radnici Aluminija bore za goli život sebe i svojih obitelji.

"Da li je to predsjednik HDZ-a sa najbližom saradnicom Borjanom Krišto otišao u izvidnicu da prikupi spoznaje i proširi znanje o izbjeglicama kako bi ta iskustva prenio radnicima Aluminija koji su od danas, obzirom da je Aluminij ugašen, stekli status nezaposlenih, prognanih a zbog ovakvog stanja kao i mnogi drugi koji su napustili BiH i oni će istim stazama u izbjeglištvo", kaže Skopljaković.


Predsjednik HS-a pita ko je sljedeći na redu, elektroprivrede, telekomi ili je krajnje vrijeme da ova korumpirana vlast napokon ode tamo gdje im je i mjesto.

"Potrebno je žurno donijeti zakon kojim bi se ukinula zastara progona za privredni kriminal kako oni koji su imali najveće koristi od pljačke Aluminija ne bi mogli mirno spavati baš kao što ne mogu niti obespravljeni radnici koji su ostali na ulici", smatra Skopljaković.

On dodaje kako zabrinjava i šutnja predstavnika opozicije među hrvatskim strankama u BiH.

"Nažalost, mi smo jedini spremni govoriti o stvarnim problemima Hrvata u BiH", zaključio je Božo Skopljaković.


(Vijesti.ba)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo