-2°C
Mostar 1°C
Tuzla -3°C
Banja Luka -3°C
Bihać 0°C
Powered by Dark Sky

11.07.2019 / 13:32 Regija - Kandidat za predsjednika Hrvatske

Miroslav Škoro o genocidu u Srebrenici: Suosjećamo s prijateljima Bošnjacima

Miroslav Škoro o genocidu u Srebrenici: Suosjećamo s prijateljima Bošnjacima
Miroslav Škoro / Vijesti.ba
Pjevač i kandidat za predsjednika Hrvatske Miroslav Škoro objavio je komentar povodom 24. godišnjice genocida u Srebrenici poredeći ga s ratnim događajima u Hrvatskoj.

"Kad se negdje dogodi genocid, to je zločin protiv cijelog čovječanstva, protiv svjetske povijesti, protiv svakoga od nas. Kad se takav zločin dogodi nad pripadnicima naroda koji nam je tako blizak, kao što su Bošnjaci, taj nas nečuveni zločin još izravnije pogađa. Genocid je industrijalizirani zločin, zločinačka aktivnost u kojoj je stvoren širok krug saučesnika, od počinitelja, do onih koji su pomagali i sudjelovali u njegovom prikrivanju. Oblik genocida nad Hrvatima u Domovinskom je ratu imao zločin u Škabrnji, ili ono što se događalo u Vukovaru nakon njegove okupacije. Velikosrpski agresor u Hrvatskoj je 1991. stjecao prva znanja o bešćutnom industrijaliziranom organiziranom zločinu, a takve je zločine u nezapamćenoj mjeri nastavio agresijom u Bosni i Hercegovini", napisao je Škoro na svom Facebook profilu.

Dodao je kako je međunarodna zajednica samo zločine u Srebrenici prepoznala kao genocid ističući kako danas suosjeća s prijateljima Bošnjacima.

"Srebrenički genocid, ali i priprema genocida nad Bošnjacima u 'Bihaćkom džepu', bili su jedan od povoda za pokretanje oslobodilačke akcije Oluja koja je i Hrvatskoj, i Bosni i Hercegovini donijela mir. Oluja je u skladu sa Splitskim sporazumom predsjednika Tuđmana i Izetbegovića bila saveznička operacija Hrvatske vojske, Armije BiH i Hrvatskog vijeća obrane. Nakon genocida u Srebrenici stvoren je mir, nesavršen i s nepravednim poretkom, ali mir. Samo oni koji su osjetili strahote rata i genocida znaju koliko taj mir vrijedi i siguran sam da ćemo ga znati s našim susjedima braniti i razvijati", naveo je Škoro.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo