33°C
Mostar 36°C
Tuzla 33°C
Banja Luka 33°C
Bihać 33°C
Powered by Dark Sky

18.07.2019 / 11:10 Obrazovanje - Općina Centar

Podrška Ustanovi za obrazovanje odraslih 'Nova zanimanja'

Podrška Ustanovi za obrazovanje odraslih 'Nova zanimanja'
Foto: Vijesti.ba
Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić potpisao je zaključak kojim se odobrava isplata sredstava u iznosu od 11.500 KM Ustanovi za obrazovanje odraslih "Nova zanimanja" za potrebe troškova vanrednog školovanja i prekvalifikacije polaznika.

Ajnadžić je potpisani zaključak uručio direktorici Ustanove za obrazovanje odraslih Melihi Abduhalilović i zaželio im dalji uspješan rad na obrazovanju odraslih kako bi bili konkurentni na tržištu rada.

U budžetu Općine Centar za 2019. godinu planirana su sredstva obrazovnim ustanovama za projekte prekvalifikacije, dokvalifikacije i vanrednog školovanja pripadnika nacionalnih manjina i socijalno ugroženih, s tim da projekti osiguravaju stjecanje znanja, održavanje vještina i radnih navika potrebnih za zapošljavanje odnosno promjenu zaposlenja.

U saradnji sa Zavodom za zapošljavanje izvršen je odabir kandidata koji su sa područja općine Centar a prijavili su se na objavljeni javni konkurs. Sredstva su odobrena za ukupno šest kandidata koji su bez finansijskih primanja, sa ciljem prekvalifikacije i dokvalifikacije, saopćeno je iz općine Centar Sarajevo.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo