35°C
Mostar 37°C
Tuzla 34°C
Banja Luka 33°C
Bihać 33°C
Powered by Dark Sky

22.07.2019 / 14:45 Obrazovanje - Obratili se Forti

Direktori sarajevskih osnovnih škola ne žele ostavku ministrice Bogunić

Direktori sarajevskih osnovnih škola ne žele ostavku ministrice Bogunić
Foto: Vijesti.ba

Udruženje direktora/ravnatelja sarajevskih osnovnih škola obratilo se premijeru Kantona Sarajevo Edinu Forti tražeći da ne prihvati ostavku ministrice za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Zinete Bogunić.

U saopštenju se navodi da Udruženje podržava dosadašnji rad i zalaganje ministrice Bogunić u cilju poboljšanja obrazovanja u Kantonu Sarajevo.

Istaknuto je da je u  kratkom vremenu ministrica napravila niz značajnih pomaka na poboljšanju i uspostavljanju kvalitetnog sistema te pristupila neophodnim reformama, te  se između ostalog ističe da je  jasno definisala nadleženosti svih aktera u obrazovanju što također predstavlja veliku hrabrost i iskorak u dosadašnjoj praksi.

- Kao najodgovornije osobe u našim školama, direktne aktere obrazovanja,  koji su svjesni složenosti obrazovnog procesa, a isključivo zbog budućnosti naše djece,  tražimo od Vas premijeru, Edine Forto, kao najodgovornije osobe u Vladi Kantona Sarajevo da ne prihvatite ostavku Ministrice jer će to dovesti do daljeg urušavanja obrazovnog sistema i zaustavljanja planiranih kvalitetnih reformi - istaknuto je u zahtjevu  Udruženja direktora/ravnatelja sarajevskih osnovnih škola.

Istaknuto je i da je ministrica Bogunić dugogodišnja radnica u odgojno obrazovnom sistemu, te da najbolje razumije procese, potrebe učenika, roditelja i svih prosvjetnih radnika.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo