5°C
Mostar 10°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 8°C
Bihać 8°C
Powered by Dark Sky

29.07.2019 / 17:18 Obrazovanje - Konkurs i oglas

Nastavnici u TK od sutra mogu konkurisati za 1586 pozicija

Nastavnici u TK od sutra mogu konkurisati za 1586 pozicija
Foto: Arhiv
Nastavnici i stručni saradnici od sutra mogu konkurisati za 1.586 pozicija za rad u osnovnim i srednjim školama u Tuzlanskom kantonu.

Prijave se mogu dostaviti najkasnije do 7. augusta, a konkurs i oglas za popunu trenutno upražnjenih radnih mjesta pripremljen je na osnovu potreba iskazanih u osnovnim i srednjim školama, nakon zbrinjavanja tehnološkog viška.

- Aplikanti  koji se budu prijavili po ovom raspisanom konkursu moći će svoje prijave i aplikacije podnijeti u školama zaključno sa 7. augustom na prijavnim obrascima koji će se naći na službenim stranicama Ministarstva obrazovanja i Vlade TK - kazao je šef Odjela za obrazovanje i nauku u resornom Ministartvu Elmir Tukić.

Svi zainteresirani traženu dokumentaciju trebaju dostaviti školama, gdje će biti obavljeni i intervjui.

- Kandidati će obaviti intervju u školama u kojoj su prijavljeni osim za nastavnike i stručne saradnike koji apliciraju u neke od osnovih škola, intervjui će biti centralizovani u jednoj od škola na području općine ili grada - dodaje Tukić.

Konkursna procedura za prijem nastavnika i stručnih saradnika u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona i ove godine omogućit će kandidatima iz reda boračke populacije da koriste prava koja im garantira Zakon o dopunskim pravima boraca i članova njihovih porodica.

Konkursna procedura bi u cijelosti trebala biti okončana na vrijeme, kako bi nova školska godina započela bez problema 2. septembra.(Vijesti.ba / FENA)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo