28°C
Mostar 32°C
Tuzla 30°C
Banja Luka 32°C
Bihać 33°C
Powered by Dark Sky

31.07.2019 / 08:01 Rukomet - Finansijske poteškoće

Sestre Šumelj i golmanica Rajković napuštaju Jedinstvo

Sestre Šumelj i golmanica Rajković napuštaju Jedinstvo
Foto: FENA
Sestre blizankinje, Martina i Matea Šumelj (22) i Ivana Rajković (28) u narednoj rukometnoj premijerligaškoj sezoni neće nastupati za tuzlansko Jedinstvo.

Istekao im je ugovor, a s upravom, koja je suočena s finansijskim poteškoćama, nisu uspjele pronaći „zajedničku riječ“.

Golmanica Martina i pivot Matea u Jedinstvu su provele tri sezone i bile su među najboljim igračicama tima.

- Prihvatile smo ponudu Izviđača CO iz Ljubuškog, koji je trenutno klub s većim ambicijama, a ujedno se vraćamo obitelji. Želimo se zahvaliti na prijemu i saradnji svim trenerima i suigračicama iz Jedinstva, članovima uprave i publici, koja nas je bodrila. Tuzla nam je prirasla srcu, ali život ide dalje. Svom dosadašnjem klubu želimo puno sreće i uspjeha u budućnosti – izjavile su sestre Šumelj u zajedničkoj izjavi za Fenu.

Golmanica Ivana Rajković u Tuzlu je došla iz Boljevca (Srbija), u sezoni 2017/2018. U karijeri je, osim Jedinstva, nastupala za Boljevac, Proleter iz Zrenjanina i Crveni krst iz Niša, a u BiH još za Ilidžu.

- Tuzla mi je kao druga kuća, stekla sam mnogo prijatelja i žao mi je što odlazim. Prihvatila sam ponudu ekipe Litije iz Slovenije, koja nastupa u Prvoj B ligi te države, a ljudima iz Jedinstva i suigračicama zahvaljujem se na saradnji i podršci, naravno i sjajnoj publici – izjavila je Rajković za Fenu.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo