28°C
Mostar 35°C
Tuzla 30°C
Banja Luka 30°C
Bihać 30°C
Powered by Dark Sky

10.08.2019 / 12:23 Rukomet - Srednji bek tuzlanske Slobode

Rukometaš Hamzabegović neće biti u rosteru Slobode za naredno prvenstvo

Rukometaš Hamzabegović neće biti u rosteru Slobode za naredno prvenstvo
Foto: Fena / Vijesti.ba
Srednji bek tuzlanske Slobode, Harun Hamzabegović (22), nije se pojavio na „prozivci“ tog kluba i, kako Fena doznaje, neće ga biti u rosteru ekipe trenera Mirze Bulića za naredno prvenstvo.

Hamzabegović je u Slobodi proveo četiri i po sezone i bio je važan igrač u ekipi koja je izborila povratak u elitno društvo bh. rukometa.

- Napuštam Slobodu i zbog toga mi je veoma žao, jer ona u mom srcu zauzima veliko mjesto. Čelnici kluba i ja nismo se uspjeli dogovoriti oko uslova za nastavak saradnje i to je isključivi razlog mog odlaska – rekao je Hamzabegović za Fenu.

Ističe da je sretan što je bio karika u lancu ekipe koja se vratila u Premijer ligu BiH.

- S druge strane, razočaran sam, jer nisam naišao na razumijevanje ljudi iz uprave. Kao dijete Slobode i rođeni Tuzlak, očekivao sam da će s više poštovanja cijeniti moj trud i rad, ali sam se uvjerio u suprotno – kaže rukometaš, ne navodeći detalje pregovora.

Uprava Slobode je još prije godinu zacrtala ciljeve od kojih je ostvaren povratak u Premijer ligu BiH. Drugi cilj je borba za vrh u bh. ligi i izlazak u Evropu. Bilo je u rosteru mjesta i za mladog Hamzabegovića, ali dogovor nije postignut, a dovedeno je nekoliko iskusnih igrača.

- Teško je napustiti ovakvu ekipu, ali tako je, kako je. Hvala mojim saigračima na predivnoj prošloj sezoni u kojoj je bilo i uspona i padova, ali smo na kraju zajedno uspjeli doći do željenog cilja. Želim im svu sreću u predstojećoj sezoni, što manje povreda, veći uspjeh i ko zna, možda se opet nekad negdje sastanemo – zaključio je Hamzabegović.

Gdje će nastaviti karijeru, još ne zna. Kaže, poziva ima, ali da još nije odlučio. U međuvremenu, vrijedno individualno radi, kako bi zadržao kondiciju za dolazeću sezonu i novi klub.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo