7°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 10°C
Powered by Dark Sky

14.08.2019 / 15:44 BiH - Sarajevo

U toku asfaltiranje ceste prema poslovnoj zoni Telalovo Polje

Nastavljeno je asfaltiranje servisne saobraćajnice prema poslovnoj zoni donje Telalovo Polje, gdje je u prošloj godini urađena sanacija i asfaltiranje makadamskog puta s desne strane Miljacke pored auto - pijace u dužini od oko 500 metara. U sklopu tih radova urađen je drenažni sistem, postavljena odbojna ograda i saobraćajna signalizacija.

Asfaltiranje novih oko 400 metara ceste uslijedilo je nakon što su završeni radovi na izgradnji primarnog sistema odvodnje oborinskih voda za područje industrijskih zona Bačići i Telalovo Polje, te dijela naselja Briješće.

Asfaltiranje pristupne saobraćajnice nastavak je projekta poboljšanja saobraćajne i komunalne infrastrukture za privredne subjekte u industrijskim zonama Bačići, Rajlovac i Telalovo Polje kojeg Općina Novi Grad Sarajevo implementira u saradnji sa Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo.

Asfaltiranjem ove dionice puta obezbijedit će se alternativni pristup industrijsko - poslovnoj zoni Telalovo Polje i omogućiti saobraćajno povezivanje sa industrijskom zonom Rajlovac iz još jednog pravca, od TC Wisa prema Rajlovcu. Time se stvaraju preduslovi za razvoj poslovne zone u Telalovom Polju, a poboljšat će se i uslovi saobraćajne komunikacije za privredne subjekte koji su duži vremenski period koristili makadamski put.


(Vijesti.ba )

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo