3°C
Mostar 6°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 7°C
Bihać 6°C
Powered by Dark Sky

21.08.2019 / 10:39 BiH - Tužilaštvo BIH

Muškarac priznao šverc 25 kilograma droge, čeka ga kazna od dvije i po godine

Muškarac priznao šverc 25 kilograma droge, čeka ga kazna od dvije i po godine
Tužilaštvo BIH / Vijesti.ba
Optužni za krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stav 1. KZ-a BiH, prizno je krivicu i sa tužiocem iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, u prisustvu advokata, potpisao sporazum o priznanju krivice.

Krivicu je priznao optuženi Marko Krizmanić rođen 1974. godine u Lincu, Republika Austrija,  državljanin Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Optuženi je u potpunosti priznao krivicu za krijumčarenje oko 25 kilograma opojne droge marihuana. Droga je otkrivena i zaplijenjena na graničnom prelazu Gradiška,  a krijumčarenje je izvršeno u posebno napravljenoj pregradi u atomobilu.

Tužilaštvo za optuženog predlaže izricanje kazne zatvora u trajanju od dvije godine i šest (6) mjeseci,  kao i izricanje mjere sigurnosti oduzimanje predmeta korištenih u izvršenju predmetnog krivičnog djela, među kojima su mobilni telefon sa pripadajućom SIM karticom i putničko motorno vozilo.

Sporazumnim priznanjem krivice optuženi je u potpunosti priznao odgovornost za počinjeno krivično djelo te se odrekao prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.

(Vijesti.ba)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo