-4°C
Mostar 0°C
Tuzla 0°C
Banja Luka 0°C
Bihać 0°C
Powered by Dark Sky

25.08.2019 / 20:44 BiH - Otvoreno pismo ambasadorima

Odbor za zaštitu prava Srba u FBiH o smještanju migranata u Medeno Polje

Odbor za zaštitu prava Srba u FBiH o smještanju migranata u Medeno Polje
Foto: Arhiv
Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH uputio je otvoreno pismo ambasadorima zemalja i svjedoka potpisnica Dejtonskog sporazuma u kojem, u kontekstu namjere vlasti Unsko-sanskog kantona da smjeste migrantski centar u selo kod Bosanskog Petrovca, ...

... postavljaju pitanje da li Aneks 7 još uvijek važi ili ne.

"Vlada Unsko-sanskog kantona želi da na povratničko područje, srpsko selo Medeno Polje, smjesti migratne iz afroazijskih zemalja. Nemamo  ništa protiv migranata, ali ako ih smjeste u Medeno Polje, zaboravite na Aneks 7. I Srbi i Bošnjaci koji su se vratili će napustiti Bosanski Petrovac. Smatramo da je pokušaj smještanja migranata u Medeno polje direktno kršenje Dejtonskog sporazuma, konkretno Aneksa 7...  Ako Aneksa 7 nema u Bosanskom Petrovcu i Medenom Polju, onda ga nema nigdje,  ni u Sarajevu ni u Mostaru, ni u Tuzli, a, možda ga neće ga biti ni u Banjoj Luci, ni u Doboju ni u Bijeljini, ni u Derventi", navodi se, između ostalog, u pismu Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH, kojeg potpisuje predsjednik, Đorđe Radanović.


(Vijesti.ba / FENA)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo