15°C
Mostar 16°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

27.08.2019 / 13:37 Ljepota i Zdravlje - Zlatni septembar

"Život poslije raka… Borba se nastavlja!"

"Život poslije raka… Borba se nastavlja!"
Foto: Vijesti.ba
Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” i ove godine obilježava Zlatni septembar – mjesec podizanja svijesti o dječijem raku nizom aktivnostiu mjesecu septembru.

Borba koju prolaze mališani oboljeli od raka, ali i njihove porodice, je mukotrpna, teška i duga, a nerijetko nakon izlječenja prisutne su i brojne posljedice samog liječenja s kojima se moraju nositi. Upravo tokom ovog, nama bitnog, mjeseca želimo ukazati na probleme s kojima se susreću mališani i porodice nakon intenzivnog bolničkog liječenja te na njihove potrebe nakon izlaska iz bolnice.

Cilj Zlatnog septembra i jeste da podignemo svijest o svim aspektima borbe sa dječijim rakom, kako u periodu boravka u bolnici, tako i o periodu povratka u matičnu sredinu nakon liječenja. Činjenica da troje od četvero djece pobijedi u borbi protiv raka, dovoljno govori sama za sebe. Za četvrtu porodicu dogodi se nezamislivo.

U mjesecu septembru planirali smo mnogo aktivnosti, jer želimo ovaj septembar obojiti u zlatno, podići svijest našeg društva i poslati jednu jaku poruku da postoje različiti životi puni poteškoća poslije raka, kako kod tri djeteta koji se uspješno izliječe tako i kod porodica djece koja izgube bitku.

Početak kampanje i obraćanje medijima bit će održano u Sarajevu, na platou ispred BBI centra sa početkom u 13h.

Stoga pozivamo i medije da zajedno s nama pozlate ovaj septembar i pomognu da se glas djece oboljele od raka i njihovih porodica što dalje čuje.(Vijesti.ba)

Izdvajamo