16°C
Mostar 22°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 19°C
Bihać 18°C
Powered by Dark Sky

04.09.2019 / 20:50 Svijet - Predsjednik Turske

Erdogan: Imaju nuklearne glave i govore da ih mi ne možemo imati

Erdogan: Imaju nuklearne glave i govore da ih mi ne možemo imati
Foto: Agencije - Vijesti.ba

Predsjednik vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti) i predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako ne može prihvatiti činjenicu da neke zemlje imaju nuklearne bojeve glave, a da se to drugima ne dozvoljava.

"Neki imaju nuklearne bojeve glave. Ali ih ja ne mogu posjedovati! Ja to ne prihvatam", kazao je Erdogan u obraćanju na Ekonomskom forumu Centralne Anadolije u turskom gradu Sivasu.

"Sada smo mnogo uspješnija zemlja u upravljanju finansijama, a takav uspjeh nas čini mnogo snažnijima i u oblasti ekonomije", rekao je turski predsjednik, podsjetivši da je u posljednje vrijeme pala i inflacija u Turskoj.

"Oni koji sada pokušaju načiniti protiv naše zemlje, morat će razmisliti ne jednom, ne deset, nego najmanje 100 puta i onda poduzeti korake", dodao je.

Naglasio je da će njegova zemlja poduzeti sve potrebne korake kako bi i narednih godina nastavila sa snažnim ekonomskim rastom.

"Ovdje vam iznosim prognoze za rast 2020. godine. Naš fokus će biti na tome. Planiramo ekonomski rast od 5 posto", kazao je Erdogan.

Ranije je u obraćanju na skupu regionalnog rukovodstva AK Partije u Sivasu poručio da vladajuća Stranka pravde i razvoja u svim dijelovima zemlje, uključujući i Sivas, naporno radi u cilju dodatnog jačanja države i demokratije kao i blagostanja svih građana.

Dodao je kako je najvažnije nastaviti borbu protiv terorističkih organizacija unutar zemlje, napominjući da je također vrlo bitno imati snažnu nacionalnu volju.(Vijesti.ba / AA)

Izdvajamo