20°C
Mostar 26°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 24°C
Bihać 24°C
Powered by Dark Sky

06.09.2019 / 13:37 Ekonomija - Prezentirani prijedlozi

Aviolinija Tel Aviv - Sarajevo za unapređenje suradnje u turizmu

Aviolinija Tel Aviv - Sarajevo za unapređenje suradnje u turizmu
Foto: Vlada FBiH - Vijesti.ba

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo sastala se s predstavnicima avio kompanije ISRAIR, jedne od tri najveće u Izraelu, koji su joj prezentirali prijedlog za uspostavu redovnih direktnih aviolinija na realiciji Tel Aviv – Sarajevo s ciljem unapređenja odnosa između dvije zemlje u oblasti turizma.

Ta vrsta suradnje uspostavljena je sa zemljama u regionu - Crnom Gorom, Srbijom, Albanijom i drugim i dala je odlične rezultate, kazali su predstavnici ISRAIR-a.

Naglašeno je da je Sarajevo destinacija koja može biti atraktivna za turiste, pa i poslovne ljude iz Izraela. Ima dosta toga što povezuje dvije zemlje – od historijskog sjećanja, iskustva i tradicije, do jedinstvenih prirodnih i kulturno-historijskih znamenitosti. Tome u prilog ide i činjenica da nema neriješenih političkih pitanja između dvije zemlje, pa je izraženo uvjerenje da bi ovaj vid suradnje mogao biti uspostavljen na obostranu korist, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma, a prenosi Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo