16°C
Mostar 21°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 17°C
Bihać 18°C
Powered by Dark Sky

10.09.2019 / 16:18 Crna hronika - Akcija "Kliker"

SIPA uhapsila dvije osobe zbog sumnje u krijumčarenje oružja

SIPA uhapsila dvije osobe zbog sumnje u krijumčarenje oružja
Foto: Vijesti.ba
U okviru operativne akcije kodnog naziva „Kliker“ policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su izvršili pretrese na dvije lokacije na području Tuzlanskog kantona, ...

... s ciljem pronalaska predmeta i dokaza koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog djela - neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe.

Radi se o nastavku aktivnosti u okviru predmeta, koji se vodi u saradnji sa policijskim službenicima SR Njemačke, u vezi sa  zapljenom 95 komada ručnih granata, četiri automatske puške, osam pištolja, više dijelova različitih vrsta oružja, kao i određene količine municije, koje je 18. februara na području Drezdena, SR Njemačka, pronađeno u vozilu kojim su upravljali državljani Bosne i Hercegovine i koje je krijumčareno na relaciji Bosna i Hercegovina – SR Njemačka.

Tokom dosadašnjih aktivnosti slobode su lišene dvije osobe, kojima je od Suda Bosne i Hercegovine određena mjera pritvora, dok su policijski službenici SR Njemačke slobode lišili četiri osobe, svi državljani Bosne i Hercegovine.

Spomenute aktivnosti se provode po naredbama Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz SIPA-e.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo