29°C
Mostar 33°C
Tuzla 32°C
Banja Luka 33°C
Bihać 35°C
Powered by Dark Sky

11.09.2019 / 10:35 BiH - Saradnja u mnogim projektima

Kineski veleposlanik u službenom posjetu gradonačelniku Brčkog

Kineski veleposlanik u službenom posjetu gradonačelniku Brčkog
Foto: Vlada Brčko distrikta BiH

Veleposlanik Narodne Republike Kine u BiH Ji Ping u srijedu je boravio u službenom posjetu gradonačelniku Brčko distrikta BiH Siniši Miliću.

Razgovarano je o infrastrukturnim projektima koje Distrikt planira realizirati, a veleposlanik Ping izrazio je interes za suradnju kako u tom području, tako i u području energetike, transporta, poljoprivrede te telekomunikacija, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

Na sastanku je istaknuto kako polovica od ukupnog broja kineskih trgovaca u BiH radi upravo na području Brčko distrikta BiH te da je ta lokalna zajednica otvorena sredina u kojoj oni ostvaruju svoj ekonomski interes, ali i žive i obrazuju se.

Kineski veleposlanik, koji je nakon posjete gradonačelniku posjetio i kineske trgovce u Brčkom, istaknuo je kako su oni zadovoljni odnosom s lokalnim vlastima i građanima te da upravo u Distriktu imaju dobar ambijent za poslovanje.

Razgovarano je i o kulturnoj razmjeni te je napomenuto kako su ove godine u Brčkom održani dani kineske kulture na kojima je predstavljena tradicija te zemlje.

Gradonačelnik Milić rekao je kako Brčko kao lokalna zajednica iznimno poštuje kineski narod i kinesku državu te pozvao veleposlanika Pinga na Biznis forum Brčko distrikta BiH koji će biti održan u listopadu, stoji u priopćenju.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo