17°C
Mostar 21°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 16°C
Powered by Dark Sky

11.09.2019 / 15:19 BiH - Vrijednost 400.000 KM

U Bihaću realiziran projekt 'Smanjenje gubitaka u vodovodnom sistemu'

U Bihaću realiziran projekt 'Smanjenje gubitaka u vodovodnom sistemu'
Foto: FENA - Vijesti.ba

Grad Bihać i Razvojni program UN-a (UNDP) u BiH u okviru MEG projekta realizirali su projekt "Smanjenje gubitaka u vodovodnom sistemu", čija je vrijednost bila oko 400.000 KM.

Sredstva su obezbijedili Gradska uprava i Vlada Švicarske koja u potpunosti financira MEG projekt u BiH, a rekonstruisana je vodovodna mreža u pet ulica gradskog središta.

-Uradili smo skoro 2,5 km vodovodne mreže u centru grada, te istovremeno rekonstruisali preko 100 priključaka na vodovodnu mrežu. S ovim projektom gubici u vodovodnoj mreži su smanjeni za pet posto, te su sada po prvi put unazad nekoliko decenija ispod 50 posto. Zahvaljujući ovom projektu, godišnje ćemo uštediti više od 35.000 KM - kazao je direktor Javnog preduzeća Vodovod d.o.o. Bihać Damir Felić.

Najavljena je i realizacija još jednog zajedničkog projekta, kojim će se krenuti sa izgradnjom kanalizacionih sistema u određenim dijelovima grada

-Završetak ovog projekta je na neki način kruna našeg dosadašnjeg rada i saradnje, s obzirom da zajedno radimo od 2016. godine. Od tada pratimo sve aspekte rada i napretka javne uprave i vodovodnog preduzeća. Ubrzo nas očekuje još jedan zajednički projekt izgradnje kanalizacionoih sistema u Velikom Lugu i još nekim naseljima, u koji će se uložiti oko 300.000 maraka - rekao je projektni menadžer projekta opštinskog, okolišnog i ekonomskog upravljanja Goran Štefatić.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo