18°C
Mostar 21°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 19°C
Bihać 18°C
Powered by Dark Sky

11.09.2019 / 16:57 BiH - Podrška projektima

Ambasador Nelson prvi put u Bijeljini

Ambasador Nelson prvi put u Bijeljini
Foto: BN TV / Vijesti.ba
Nakon što je Vlada Sjedinjenih Država uložila dio sredstava u kompleks poslovno-industrijske zone dva u Bijeljini, ove pogone posjetio je američki ambasador u Bosni i Hercegovini Erik Nelson (Eric Nelson).

Bila je to prilika za susrete s lokalnim čelnicima. Ulaganje je, kako je rečeno, otvorilo vrata za nova radna mjesta.

Saradnja sa lokalnim čelnicima i podrška realizaciji njihovih projekata bila je tema razgovora ambasadora Sjedinjenih Država u našoj zemlji Erika Nelsona i gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića, tokom Nelsonove prve posjete Bijeljini.

“Zainteresovan sam da čujem i naučim još više o Bijeljini i da čujem o tome kako je uspjela steći reputaciju jednog od gradova u kojem je najpovoljnija poslovna klima”, rekao je ambasador Nelson.

Posjetu su iskoristili za obilazak industrijske zone 2, gdje je dio sredstava uložila i Vlada Sjedinjenih Država.

“Od 3,8 miliona KM koliko nas je ukupno koštala industrijska zona 2 zajedno sa zemljištem, vodom, strujom i putevima, Vlada Sjedinjenih Država je učestvovala sa 350.000 KM”, rekao je gradonačelnik Bijeljine.

Ambasador Nelson je ocijenio da je ovo dobar primjer rada i partnerstva Sjedinjenih Država, koje pomažu lokalnim liderima da provedu praktične projekte koji pomažu lokalnoj zajednici, prenosi BHRT.

U industrijskoj zoni 2 privrednicima su prodati svi raspoloživi placevi i očekuje se da će pokretanjem njihovih pogona biti obezbijeđeno hiljadu novih radnih mjesta.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo