19°C
Mostar 25°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 23°C
Bihać 23°C
Powered by Dark Sky

11.09.2019 / 17:45 BiH - London

Komšić i reis Kavazović gosti večere u organizaciji NVO 'Remembering Srebrenica'

Komšić i reis Kavazović gosti večere u organizaciji NVO 'Remembering Srebrenica'
Foto: Fena / Vijesti.ba
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić bio je gost večere u organizaciji nevladine organizacije "Remembering Srebrenica" u Londonu.

Večera je bila prilika za informisanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH o aktivnostima koje to, ali i druga bh. udruženja provode u Velikoj Britaniji, te prilika za razgovor o budućim zajedničkim aktivnostima i pitanjima koja su od velikog interesa za bosanskohercegovačku dijasporu.

Komšić iskoristio je priliku da posebno zahvali britanskim državljanima koji učestvuju u radu organizacije "Remembering Srebrenica", čime doprinose da se traume preživjelih Srebreničana, i drugih Bosanaca i Hercegovaca koje je rat posebno pogodio, bar malo ublaže.

Na večeri su, osim organizatora koje je predvodio predsjednik organizacije dr. Waqar Azmi, učestvovali reisu-l-ulema IZ u BiH Husein ef. Kavazović, ambasador Velike Britanije u BiH Matthew Field, ambasador BiH u Velikoj Britaniji Vanja Filipović, brojni predstavnici BiH udruženja u Velikoj Britaniji, predstavnici Ministarstva vanjskih poslova Velike Britanije, te drugi brojni gosti i zvanice, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo