16°C
Mostar 21°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 18°C
Powered by Dark Sky

11.09.2019 / 21:12 Fudbal - Bivši nogometni reprezentativac

Spahić se oporavlja od saobraćajne nesreće: Očekuje li ga operacija?

Spahić se oporavlja od saobraćajne nesreće: Očekuje li ga operacija?
Emir Spahić / Vijesti.ba
Nekadašnji kapiten naše fudbalske reprezentacije Emir Spahić (39) oporavlja se u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, nakon teške saobraćajne nesreće kod Gacka koja se dogodila 30. avgusta.

- Emir je stabilan, sve ide svojim tokom, od višestrukog prijeloma rebara do karlice. Tu je bitan faktor vrijeme. Bit će on dobro, samo je pitanje vremena. Njegov organizam je trenutno u procesu oporavka - saznaje "Dnevni avaz" u KCUS-u.

Problem tromb

Kad se Spahićev organizam još malo oporavi, ljekarski tim će donijeti odluku o nastavku liječenja. Podsjetimo, Emirov bubreg ne funkcionira zbog tromboze, odnosno tromba koji se nalazi u bubrežnoj veni.

Ljekarski tim trombozu razbija injekcijama, jer zbog povrede pluća još nije moguća operacija, inače bi taj tromb bio izvađen operativnim zahvatom.

- Postoji mogućnost da se tromb istopi injekcijama - objašnjava naš sagovornik, te dodaje:

- Ako bubreg ne profunkcionira u nekom normalnom roku, onda će morati biti obavljena operacija. A pitanja je koliko on i sada radi, odnosno da li su i koliko terapije dale rezultat. Trenutno, zbog stanja njegovog organizma, nije moguće raditi testiranje u kojim postocima ili da li uopće funkcionira taj bubreg.

Intenzivna njega

Ako bubreg obavlja manje od deset posto svojih funkcija, onda se on vadi, jer u tom slučaju luči neželjene supstance.

- Emir je i dalje na intenzivnoj njezi, tako da mu pristup imaju samo roditelji - informiše naš izvor s KCUS-a.

(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo