17°C
Mostar 23°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 20°C
Bihać 20°C
Powered by Dark Sky

12.09.2019 / 08:26 BiH - Privedeno 14 osoba

Opsežna akcija FUP-a: Hapšenja i pretresi širom Federacije BiH

Opsežna akcija FUP-a: Hapšenja i pretresi širom Federacije BiH
Arhiv / Vijesti.ba
Policijski službenici Federalne uprave policije od ranih jutarnih sati započeli su s realizacijom operativne akcije "Orka" na području Federacije BiH.

- Službenici FUP-a vrše pretrese na području Mostar, Jablanice, Čitluka, Konjica, Sarajeva, Istočnog Sarajeva. Osumnjičeni će biti u toku dana lišeni slobode i dovedeni u službene prostorije zbog dalje obrade - potvrdila je Feni glasnogovornica FUP-a Marina Zović.

Kako je kazala, radi se o organiziranoj kriminalnoj grupi koja se dovodi u vezu s krivičnim djelima razbojništvo, teška krađa, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

- Radi se o o organiziranoj kriminalnoj grupi od 14 članova koja se unazad pet godina dovodi u vezu s napadima na transporte novca, tržne centre, pljačke benzinskih pumpi. Pored toga vrši neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga i vrši tešku krađu putničkih motornih vozila - kazala je Zović.

Dodala je da je "do sada ova grupa imala materijalnu korist oko milion KM, a napravila je materijalnu višemilionsku  štetu privrednim subjektima".

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo