9°C
Mostar 15°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 11°C
Bihać 12°C
Powered by Dark Sky

12.09.2019 / 10:02 Politika - Odgovor Dodiku

GS: Ideju građanske BiH ne možete zastrašiti i uhapsiti

GS: Ideju građanske BiH ne možete zastrašiti i uhapsiti
Nihad Čolpa / Vijesti.ba
Građanski savez (GS) smatra da je pokušaj napada Dodikove Radio televizije Republike Srpske na Reufa Bajrovića i Građanski savez dokaz propagande nemoći proruske i velikosrpske ideje te svojevrsno priznanje probosanskim i patriotskim idejama i političkim snagama.

Reuf Bajrović i Građanski savez nisu otkrili nikakav plan "političkog Sarajeva". Da bi nešto bilo otkriveno, to prvo mora biti skriveno.

Građanski savez uopće ne krije da se zalaže za građansku Bosnu i Hercegovinu na demokratskom principu jedan čovjek jedan glas. Štaviše, taj princip jedan je od osnovnih programskih ciljeva Građanskog saveza.

Nas u GS-u raduje što je ideja borbe za građansku Bosnu i Hercegovinu konačno u potpunosti revitalizirana i što je druge probosanske političke opcije prihvataju kao svoju. Mi u GS-u smo zapravo oduševljeni činjenicom da se probosanske opcije danas otimaju za platformu građanske države.

Uz stanovito zadovoljstvo posmatramo prorusku medijsku histeriju koju provodi RTRS. Ideja građanske države Bosne i Hercegovine koja nije poražena ni uslijed velikosrbijanske agresije na Bosnu i Hercegovinu danas je jača nego ikad.

Ono u čemu sa RTRS-a ipak griješe jeste njihovo viđenje aktivacije MAP-a, koja po njihovoj logici tek treba da se desi.

Stoga ih obavještavamo da je MAP već aktiviran i da on nije pitanje ni srpskih niti bilo kojih drugih političara, nego jedna od ispunjenih zakonskih obaveza države Bosne i Hercegovine na putu ka NATO savezu. Sljedeća obaveza jeste dostavljanje ANP-a u sjedište Brisela.


(Vijesti.ba)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo