9°C
Mostar 15°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 11°C
Powered by Dark Sky

12.09.2019 / 14:26 BiH - Džaferović sa ambasadoricom Uebber

Njemačka se snažno zalaže za EU perspektivu BiH

Njemačka se snažno zalaže za EU perspektivu  BiH
Foto: Fena / Vijesti.ba
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je u nastupnu posjetu ambasadoricu Savezne Republike Njemačke Margret Uebber.

Saglasni su da su bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i SR Njemačke, kako na političkom, tako i na ekonomskom i kulturnom planu, izuzetno dobri.

Ambasadorica Uebber je naglasila da Njemačka s velikim interesom prati cijelu regiju, a naročito Bosnu i Hercegovinu, te da je u njemačkom interesu stabilnost i samoodrživ razvoj naše zemlje.

Posebno je istaknuto da se Njemačka snažno zalaže za perspektivu Bosne i Hercegovine i regije zapadnog Balkana u Evropskoj uniji.

Član Predsjedništva BiH Džaferović potcrtao je značaj podrške koju Njemačka u svim oblastima, a naročito na EU i NATO putu, pruža našoj zemlji. Izrazio je zadovoljstvo zbog principijelnih stavova Njemačke koji se odnose na BiH i regiju.

Tokom razgovora su razmijenjena mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, procesu uspostave Vijeća ministara i nastavku NATO puta BiH.

Džaferović je poželio njemačkoj ambasadorici uspješan mandat u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo