15°C
Mostar 21°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

13.09.2019 / 19:08 Politika - U toku sastanak sa načelnicima

Dodik: Važno je da RS i Srbija zajedno rješavaju probleme

Dodik: Važno je da RS i Srbija zajedno rješavaju probleme
Foto: RTRS
U Drvaru je počeo sastanak člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa načelnicima zapadnokrajiških opština - Drvar, Glamoč, Bosanski Petrovac i Bosansko Grahovo, ...

... poslanicima u Parlamentu BiH i delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Sastanku u Radničkom domu prisustvuju i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, ministar finansija Srbije Siniša Mali, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH Nikola Špirić, poslanik u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nenad Stevandić, konzul Srbije u Mostaru Marija Bakoč, konzul Srbije u Drvaru Predrag Mitić, NJegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački i rmanjski Sergije.

Na sastanku su načelnici Drvara Dušica Runić, Glamoča Nebojša Radivojša, Bosanskog Petrovca Dejan Prošić i Bosanskog Grahova Milorad Gligić. Prisustvuju i delegati u Domu naroda Parlamenta FBiH Goran Broćeta, Dragana Damjanović, Drago Puzigaća, Duško Radun i Mikica Bosnić.

Prije ovog sastanka, Dodik i Vučić su se obratili stanovnicima Drvara.

Dodik je okupljenima rekao da su zvaničnici RS i Srbije došli da im kažu da su uz njih, da će biti uz njih i da će zajedno prolaziti kroz mnoge druge izazove.

- Tu smo da gradimo novi život, zajedno smo sa vama - poručio je Dodik.

On je istakao da Vučić bezgranično pomogao srpski narod, u četiri opštine u Federaciji, kao i 63 opštine u Republici Srpskoj, te da se zahvaljujući njemu sprovod projekte i grade objekti koji će obilježiti prisustvo Srbije u tim opštinama.

- Čitav narod vam je zahvalan. Vjerujem da vi ni sami ne znate koliko poštovanja uživate u narodu i koliko se cijeni vaša podrška. Važno nam je da je Srbija ovdje, da pokazuje da je ovdje sa nama, da zajedno sa vama rješavamo pitanja - rekao je Dodik.

- Republika Srpska stoji i pomaže koliko može, i Srbija je tu. Zajedno smo ovdje i uvjeren sam da ćemo obnoviti Drvar kao jedno savremeno i pravo mjesto za život - zaključio je Dodik.

Nakon sastanka, visoki zvaničnici RS i Srbije prisustvovaće centralnoj akademiji u pomen stradalim Srbima zapadnokrajiških opština pod nazivom "Krajino moja", koja će biti održana na platou ispred Radničkog doma u Drvaru.

Prije dolaska u Drvar, visoke delegacije posjetile su u Grahovu rodnu kuću Gavrila Principa.  


(Vijesti.ba)

Izdvajamo