6°C
Mostar 11°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 7°C
Bihać 7°C
Powered by Dark Sky

16.09.2019 / 12:14 BiH - Banja Luka

Opozicioni poslanici u NSRS-u formirali antikoruptivni klub

Opozicioni poslanici u NSRS-u formirali antikoruptivni klub
NSRS / Vijesti.ba
Poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) Jelena Trivić, Draško Stanivuković, Zoran Vidić i Nebojša Vukanović formirali su parlamentarni antikoruptivni klub, s ciljm borbe protiv te pošasti, koje, kako tvrde, i previše ima u RS-u.

Najavili su usvajanje više zakona te drugih akata u borbi protiv korupcije.

Poslanica PDP-a Jelena Trivić je podsjetila da je takav klub postojao i u prošlom sazivu parlamenta te žele da nastave njegove aktvinosti u većem obimu.

Kaže da članovi ovog tematskog kluba mogu biti svi poslanici.

-Nažalost, živimo u zemlji u kojoj sve što gledamo oko sebe je prožeto elementima korupcije – ustvrdila je Trivić na konferenciji za novinare u Banjoj Luci najavivši da će predlagati zakone, incijative i druge akte s ciljem borbe protiv kroupcije.

Poslanik SDS-a Zoran Vidić kaže da cilj formiranja kluba nije progon pojedinaca i ljudi, već raskidanje s lošim pojavama u društvu koje dovode do korupcije.

-Naše društvo, nažalost, ima potrebu za formiranje ovog kluba – rekao je Vidić.

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković je rekao da namješteni tenderi, javne babavke, rodbinske i kumovke veze su, kako kaže, velika pošast u RS.

-Spremni smo da se protiv toga borimo - rekao je Stanivukvić i dodao da već imaju spremnih nekoliko zakona, a natjerat će, kaže, institucije da se bore i za provedbu već usvojenih zakona.

Poslanik SDS-a Nebojša Vukanović kritikovao je pravosuđe, jer ne radi svoj posao kada je u pitanju korupcija i kriminal.

-Da iole rade svoj posao ne bi prošle mnoge stvari nekažnjeno – rekao je Vukanović navodeći da bi u narednom periodu trebalo da se usvoje zakoni o zaštiti zviždača, ispitivanju porijekla imovine, sukobu interesa...

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo