6°C
Mostar 11°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 7°C
Bihać 7°C
Powered by Dark Sky

20.09.2019 / 15:36 Fudbal - Važan meč

Igrači Slobode putuju u Doboj Kakanj iako uprava nije isplatila plate

Igrači Slobode putuju u Doboj Kakanj iako uprava nije isplatila plate
Foto: Fena / Vijesti.ba
Uprava tuzlanske Slobode dva puta je u kratkom periodu javno obećala isplatu zaostalih dugovanja igračima i trenerima, ali to još nije urađeno.

Zbog toga su članovi Skupštine zatražili održavanje vanredne sjednice najvišeg klupskog tijela i za to su, sukladno klupskom Statutu, prikupili više od jedne trećine potpisa.

U međuvremenu, igrači koji se nedavno štrajkali, odlučili su otputovati na sutrašnju utakmicu protiv Mladosti u Doboj Kakanj, želeći time potaknuti klupske čelnike da se dodatno angažiraju i pronađu sredstva za izmirenje obaveza.

"Već danas u 17.30 s Tušnja odlazimo u Ilidžu odakle ćemo sutra otputovati na utakmicu s ekipom Mladosti. Svi igrači su na raspolaganju osim Amera Bekića, koji nije sanirao povredu i neće biti u rosteru", izjavio je za Fenu šef stručnog štaba Slobode Mile Lazarević.

Govoreći o izgledima Slobode, kazao je da će kao i na svim utakmicama od igrača tražiti maksimum i igru na pobjedu.

"Hoće li to biti dovoljno, vidjet ćemo. Protiv Borca smo pokazali da možemo. Kako ćemo igrati zavisi i od protivnika. Mladost je neugodan protivnik, pobjeda im je imperativ. Unatoč svemu, nadam se povoljnom rezultatu", kaže šef Slobodine struke.

Da među igračima ne vlada dobro raspoloženje zbog neizmirenih obaveza, ne treba ni govoriti. Ipak, žele da odrade svoj dio posla, u nadi da će uprava konačno pronaći sredstva i ispuniti obećano.

"Ne želim govoriti o toj problematici, jer sam već jednom javno rekao šta mislim. Kazao sam to u dobroj namjeri za sve i na vrijeme. Žao mi je što to nisu podržali oni koji su trebal", zaključio je Lazarević.

Utakmica Mladost – Sloboda igra se sutra u Doboj Kaknju od 16.30 sati.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo