6°C
Mostar 11°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 7°C
Bihać 7°C
Powered by Dark Sky

20.09.2019 / 16:35 Politika - Susreti

Dačić s ambasadoricom BiH: Zajedničku prošlost tretirati kao bogatstvo

Dačić s ambasadoricom BiH: Zajedničku prošlost tretirati kao bogatstvo
Foto: Vijesti.ba
Prvi potpredsjednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u kurtoaznu posjetu novoimenovanu ambasadorku Bosne i Hercegovine u Republici Srbiji Aidu Smajić, i tom prilikom joj poželeo dobrodošlicu i uspešan mandat u našoj zemlji, saopćeno je iz MVP-a Srbije.

Sagovornici su se, u osvrtu na ukupne odnose Srbije i Bosne i Hercegovine, saglasili da su bilateralni odnosi jako dobri i da ima prostora za njihovo unaprijeđenje, prije svega kroz rješavanje otvorenih bilateralnih pitanja između dvije zemlje, oko čega treba zauzeti konstruktivan stav. U interesu obje zemlje je nastavak političkog dijaloga, razvoj ekonomske saradnje i infrastrukturno povezivanje.

Ambasadorka Smajić zahvalila je na dobrodošlici i izrazila nadu da će se tokom njenog mandata bilateralni odnosi, kao i do sada, temeljiti na podršci Republike Srbije stabilnosti Bosne i Hercegovine i Dejtonskom sporazumu kao njenom temelju.

Susret je protekao u prijateljskoj atmosferi i uz saglasnost oko toga da se radi o zemljama koje dijele istu kulturu i da zajedničku prošlost treba tretirati kao bogatstvo potencijala za dalju saradnju.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo