19°C
Mostar 23°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 24°C
Bihać 22°C
Powered by Dark Sky

20.09.2019 / 16:38 Politika - Sjednice

SPD, DF, GS i SD zajedno na lokalnim izborima

SPD, DF, GS i SD zajedno na lokalnim izborima
Foto: Vijesti.ba
U Sarajevu je,  20.09.2019. godine, održana 3. redovna sjednica Predsjedništva Pokreta socijalne pravde i demokracije (SPD-a).

Predsjedništvo SPD-a je upoznato sa formiranjem i aktivnostima političke partije Socijaldemokrati BH koja je programski opredjeljena za objedinjavanje ljevise u BiH.

Na sjednici je donesena Odluka o kooptiranju novih članova u Predsjedništvo  SPD BiH iz stranke Socijaldemokrati BH. To su:

Enver Bijedić,Edin Delić, Žarko Vujović, Tomo Vidović i Nedžad Šećić

Članovi Predsjedništva SPD su razmatrali nacrt   Sporazuma o principima objedinjavanja stranaka i zaključili da se usaglašen Sporazum unutar stranaka razmotri na narednoj sjednici Predsjedništva SPD-a. Članovi političkih organizacija koje učestvuju u radu SPD izrazili su jedinstven stav o potrebi objedinjavanja ljevice u BiH i formiraja jedinstve političke organizacije na principima i modelu koji će biti dogovoren. S tim ciljem Demokratska fronta, Građanski savjet i Socijal-demokrati BiH otvorit će razgovore na lokalnom nivou o oblicima saradnje i zajedničkog nastupa na narednim lokalnim izborima.

Razmatrajući aktuelnu političku situaciju u BiH Predsjedništvo SPD-a daje punu podršku predsjedavajućem Predsjedništva Željku Komšiću i njegovim aktivnostima na afirmaciji građanskog i demokratskog karaktera države.

Predsjedništvo SPD-a smatra da je put BiH u euroatlanske integracije prioritet i da na tom putu ne treba praviti neprincipijelne kompromise.


(Vijesti.ba)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo