8°C
Mostar 11°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 9°C
Bihać 9°C
Powered by Dark Sky

01.10.2019 / 13:16 Obrazovanje - Počela nova školska godina

Brucoški sat na Univerzitetu Džemal Bijedić

Brucoški sat na Univerzitetu Džemal Bijedić
Foto: Vijesti.ba
Univerzitet Džemal Bijedić u Mostaru danas je organizovao Brucoški sat za studente 43. generacije univerziteta.

Manifestacija je održana u sportskoj dvorani Midhat Hujdur – Hujka. Nakon Brucoškog sata, studenti su se uputili na svoje fakultete gdje su ih sa pozdravnim predavanjima čekali decani i voditelji studija.

“Danas je prvi dan vašeg novog života. Uzimate odgovornost za sebe i za sve ono što budete radili u narednom period”, rekao je ministar prosvjete, nauke, kulture i sporta HNK Rašid Hadžović u obraćanju studentima.

Istakao je i da je cilj Ministarstva pomoći visokoškolskim institucijama i pružiti podršku u kvalitetnom radu.  Studentima je poručio i da ne uče radi nastavnika, već radi sebe, te da njihovo znanje bude sutra vrednovano na tržištu rada.

“To je ono što vas ja molim da sutra budete veliki građani, da možete od svog znanja da živite i donesete prosperitet ovoj našoj jedinoj Bosni i Hercegovini”, poručio je.Studentima se obratio i rektor Elvir Zlomušica.

“Pozdravljam oko 700 novih studenata prvog ciklusa studija koji će na 27 studijskih programa našeg Univerziteta ove godine steći stučna i profesionalna znanja i vještine. Posebno zadovoljstvo čini saznanje da veliki broj naših studenata dolazi iz drugih kantona i drugih država”, rekao je.

Manifestacijom je službeno započela nova akademska godina za studente upisane u akademskoj 2019/20 na fakultetima mostarskog Univerziteta.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo