8°C
Mostar 12°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 9°C
Bihać 9°C
Powered by Dark Sky

04.10.2019 / 15:18 Ostali sportovi - Doček za šamipona

Spektakularan doček za Amela Tuku u njegovom Kaknju

U Kaknju je danas upriličen veliki, spektakularan doček za našeg najboljeg atletičara Amela Tuku. Za svog sugrađanina Kakanjci su doček upriličili na platou ispred zgrade Općine.

 

Veliki broj građana Kaknja, svih uzrasta i generacija, gromoglasno je pozdravio Amela Tuku, uspješnog sportistu koji je odrastao i srednju školu završio u Kaknju i koji je odhranjen rudarskim hljebom kojeg je njegov otac Senad zarađivao u kakanjskom rudniku.

Na dočeku su se okupili Amelovi prijatelji, drugovi iz školskih klupa, poznanici, rodbina, članovi kakanjskih sportskih klubova...

Skupu je prisustvovala i profesorica tjelesnog odgoja Matilda Lapajne koje je u srednjoj školi prepoznala Amelov talenat za atletiku.

Amela je pozdravio i bivši načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra koji je pomogao Amelu na samom početku nizanja sjajnih sportskih rezultata.

Atmosferu na dočeku do usijanja je doveo poznati komentator Sabahudin Baho Topalbećirović. Pjevalo se u čast Amelovog uspjeha, ponosno mahalo zastavama, skandiralo Amelovo ime, prisjećalo na Amelove srednjoškolske dane kada je osvojio prvu pobjedu na utrci ulicama Kaknja...

Na pozornici Amelu su uručeni prigodni pokloni, slika s motivima Amelovih proslava sjajnih uspjeha, te ček u iznosu od 10.000 KM. Darove je uručio načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo.

Na dočeku se i zapjevalo u čast Amelovog uspjeha i domovine Bosne i Hercegovine. S Denialom Ahmetovićem pjevao je i Amel, i svi prisutni na dočeku.

„Bosnom behar probeharao“, horski se pjevalo u kakanjskoj Ulici branilaca.

Izrezana je i slavljenička torta u holu zgrade Općine Kakanj.(Vijesti.ba)

Izdvajamo