13°C
Mostar 18°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 16°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

06.10.2019 / 08:53 Kultura - Jubilej

U Mostaru počinju 100. Šantićeve večeri poezije, pokrovitelj Milorad Dodik

U Mostaru počinju 100. Šantićeve večeri poezije, pokrovitelj Milorad Dodik
Aleksa Šantić / Vijesti.ba
U Mostaru će danas biti otvorene 100. Šantićeve večeri poezije, u organizaciji Gradskog odbora Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" i Srpskog pjevačkog i kulturno-umjetničkog društva "Gusle". Generalni pokrovitelj manifestacije je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Predsjednik Organizacionog odbora Sanja Bjelica Šagovnović rekla je ranije da će manifestacija trajati mjesec dana i da će biti održavana na više lokacija u gradu Mostaru, ali i u Nevesinju i Banjoj Luci, te da je program raznovrstan i dostojan ovog velikoj jubileja.

Ona je navela da ovogodišnji veliki jubilej svjedoči o dubokoj ukorijenjenosti srpske kulture u Mostaru, koja je, kako u proteklim vjekovima, tako i u posljednjih stotinu godina, ostavila neizbrisiv trag u ovom gradu.

Prema programu manifestacije, u Šantićevom parku danas će biti položeno cvijeće na spomenik Aleksi Šantiću, a potom će biti služen pomen na groblju Bjelušine.

Svečana akademija biće održana u Sabornoj crkvi Svete Trojice sa početkom u 18 sati, a prisustvovaće joj pomoćnik ministra za kulturu RS Tanja Đaković.

Manifestacija koja slavi jednog od najvećih pjesnika Bosne i Hercegovine i regije nastavit će se i u narednim danima.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo