7°C
Mostar 12°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 12°C
Bihać 11°C
Powered by Dark Sky

10.10.2019 / 17:08 Politika - O eurointegracijama

Višković sa Sattlerom: RS među prvima ispunjava obaveze

Višković sa Sattlerom: RS među prvima ispunjava obaveze
Foto: Vlada RS
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u svom kabinetu sa novoimenovanim šefom Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnim predstavnikom Evropske unije u BiH, ambasadorom Johannom Sattlerom.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da je Republika Srpska opredjeljena za evropski put, te naglasio da Republika Srpska među prvima u BiH ispunjava svoje obaveze u oblasti evropskih integracija.

Predsjednik Vlade je ponovio da su institucije Republike Srpske pokazale jasnu opredijeljenost, te daju aktivan doprinos procesu evropskih integracija uz puno uvažavanje ustavnog uređenja i nadležnosti.

Premijer Višković upoznao je ambasadora Satlera da je Vlada Republike Srpske danas usvojila dokument Zajedničke socioekonomske reforme za period 2019 - 2022. godina, koji je u potpunosti u skladu sa programom rada Vlade Republike Srpske i prati reformske procese koje Vlada već sprovodi, te da je realizacija velikog broja mjera već u toku.

Na sastanku je razmjenjeno mišljenje o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u Republici Srpskoj i BiH i izraženo očekivanje da će ubrzo biti izbarana Vlada Federacije BiH i uspostavljen novi saziv Savjeta ministara BiH kako bi se nastavile započete reforme i projekti s ciljem unapređenja efikasnog kretanje naprijed i stvaranje boljih uslova za poslovanje privrednih subjekata i unapređenje životnog standarda svih građana.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo