6°C
Mostar 12°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 8°C
Bihać 9°C
Powered by Dark Sky

10.10.2019 / 18:31 Regija - Specijalni izaslanik predsjednika SAD

Grenell kaže da će Beograd i Priština morati blisko i brzo surađivati

Grenell kaže da će Beograd i Priština morati blisko i brzo surađivati
Foto: Fena / Vijesti.ba
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak na sastanku sa specijalnim izaslanikom predsjednika SAD-a za pregovore Beograda i Prištine Richardom Grenellom kako je Srbija opredijeljena za dijalog kada je u pitanju rješavanje odnosa ...

... Beograda i Prištine, pri čemu je američki dužnosnik kazao da će obje strane morati blisko i brzo surađivati, gledajući u budućnost.

 "Kompromisno rješenje u interesu stabilnosti i budućnosti cijele regije može biti postignuto uvažavanjem legitimnih interesa Srbije", kazao je Vučić koji je upoznao izaslanika s pozicijom Srbije u vezi s dijalogom i položajem Srba na Kosovu, objavio je ured Predsjednika Srbije.

 Grenell je rekao da je snažno uvjerenje administracije Donalda Trumpa da ekonomski razvoj, kreiranje novih radnih mjesta i povećanje prilika u oblasti trgovine predstavljaju ključni dio za osiguravanje trajnog mira.

 "Cilj je da naše partnere u Srbiji i na Kosovu dovedemo do sveobuhvatnog rješenja kako bi se razriješile točke sukoba u regiji. Obje strane će morati blisko i brzo surađivati, gledajući u budućnost", istaknuo je specijalni izaslanik Grenell.

 Tijekom boravka u Beogradu, specijalni izaslanik Grenell se sastao i s predsjednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo