9°C
Mostar 14°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 12°C
Bihać 12°C
Powered by Dark Sky

13.10.2019 / 13:06 Ostali sportovi - Sarajevo

Danas završava Evropsko prvenstvo u taekwondou

Danas završava Evropsko prvenstvo u taekwondou

Evropsko ITF taekwondo prvenstvo ove godine slavi 40. godišnjicu svog postojanja, a takmičenje se odvija posljednja dva dana u Sarajevu i danas ulazi u svoju završnicu.

Najbolje taekwondoisti Evrope ovih dana bore se za medalje u dvorani "Mirza Delibašić" centra Skenderija. O samom značaju prvenstva govori podatak da je upravo u Sarajevu oboren rekord po broju zemalja učesnica jer sveevropska taekwodno federacija ima ukupno 37 zemalja članica a svoje učešće u glavnom gradu BiH uzeli su takmičari iz 31 zemlje sa više od 700 učesnika. 

- Posljednjeg dana takmičenja otvaraju se i posljednje prilike za medalje, a do sada najvećim uspjehom može se pohvaliti tim Norveške koji ima osam zlatnih odličja. Druga najbolja reprezentacija je Poljska sa sedam zlatnih medalja. A takmičari iz 22 zemlje su osvojili neku od medalja na takmičenju - saopćili su organizatori.

Predsjednik Evropske taekwondo federacije Tadeuš Loboda ovom prilikom je izrazio svoje zadovoljstvo kako protiče takmičenje, i samom organizacijom evropskog prvenstva.

- Niko od takmičara ili njihovih trenera se nije žalio na rezultate, što je veoma važno. Ovo je odlično organizovano. Već iduće godine imamo svjetsko prvenstvo u Kopru, što je veoma dobro za razvoj i afirmaciju taekwondoa u ovom dijelu Evrope - kazao je.

Posljednjeg dana takmičenja ostaje prilika i za zemlju domaćina prvenstva da osvoji neku od medalja.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo