16°C
Mostar 20°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 21°C
Bihać 20°C
Powered by Dark Sky

16.10.2019 / 15:12 Ostali sportovi - 51.000 KM

Kurić podržao odlazak karate reprezentativaca BiH na SP u Čileu

Kurić podržao odlazak karate reprezentativaca BiH na SP u Čileu
Foto: Press služba KS

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić primio je danas karate reprezentativce Bosne i Hercegovine iz klubova koji djeluju na području Kantona Sarajevo, a koji će od 20. do 29. oktobra učestvovati na Devetom svjetskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore.

To prvenstvo će biti održano u glavnom gradu Republike Čile, dalekom Santiago de Čileu, gdje će učestvovati 1.557 karatista iz više od 100 zemalja svijeta.

- Ministarstvo kulture i sporta KS je obezbijedilo potrebna finansijska sredstva klubovima za vaše nastupe, i time osiguralo vaš odlazak na ovo veliko svjetsko takmičenje - kazao je ministar Kurić te zaželio svima sreću u predstojećim nastupima sa željom da se iz Čilea vrate sa što većim brojem medalja.

Za tu namjenu Ministarstvo je obezbijedilo 51.000 KM.

Zbog pružene podrške, pojedinačnu zahvalnost na podršci ministru Kuriću i kantonalnom ministarstvu, ovom prilikom, iskazali su Džan Mahmutović, Mahir Džuho, Hamza Turulja, Faruk Sijarčić, Eldin Hajdarpašić, Alija Delić, Faruk Kadrić, Nejra Sipović, Emina Sipović, Amila Beganović i Ilma Rahmanović.

Kurić je uputio i motivacionu poruku mladim reprezentativcima kazavši im kako će svaka njihova osvojena pojedinačna medalja biti posebno cijenjena i vrednovana od Ministarstva.

Pored navedenih takmičara iz Kantona Sarajevo, Bosnu i Hercegovinu na tom takmičenju će predstavljati i takmičari iz cijele BiH, i to: kadeti Faruk Kadrić, Ajdin Sivro, Sandro Krešić, Marina Kurteš, Sadin Mulahalilović, Tomislav Katić, Emma Selman, Elvedina Halilović, Hamza Čajić, Stefani Krešić, Senaid Veladžić i Maja Juričić, Dino Ružnić te Sanjin Orlić, saopćeno je iz Pres službe KS. 


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo