22°C
Mostar 26°C
Tuzla 24°C
Banja Luka 25°C
Bihać 26°C
Powered by Dark Sky

17.10.2019 / 15:05 Crna hronika - Okružni sud u Banja Luka

Potvrđena optužnica zbog slanja prijeteće poruke tužiteljki

Potvrđena optužnica zbog slanja prijeteće poruke tužiteljki

Okružni sud u Banja Luci potvrdio je optužnicu protiv Gorana Novića zbog sumnje da je prijetio tužiteljki Okružnog javnog tužilaštva Doboj Nataši Božičković.

Optužnicu protiv Novića podiglo je Republičko tužilaštvo Republike Srpske.

Nović se tereti da je 5. jula ove godine u 19.32 sati u Derventi, putem svog mobitela, na mobilni telefon oca tužiteljke posalo SMS poruku prijetećeg sadržaja. Otac je odmah pozvao svoju kćerku – tužiteljku Božičković – i obavijestio je da je dobio prijeteću poruku.

U Republičkom tužilaštvu su rekli da je ovo izazvalo uznemirenost i strah kod tužiteljke i njene porodice. javlja BIRN BiH. 

Prema navodima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS), čiji su službenici priveli Novića, on je tužiteljki uputio ozbiljne prijetnje opasne po život a koje su u direktnoj vezi sa poslom koji obavlja.

Tužiteljka je radila na predmetu protiv njega zbog krivičnog djela iznude, a Nović joj je prijetio da će je ubiti.

Tužilac je predložio da se Noviću ukine pritvor te da mu se odredi mjera zabrane napuštanja boravišta, uz dodatnu mjeru privremenog oduzimanja putnih isprava i uz zabranu izdavanja novih, kao i zabranu korištenja lične karte za prelazak granice.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo